8 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasaya Bir Süre Ara

Dün yoğun bir gündü. Bazı tahliller yaptırmam gerektiği için hastaneye gittim. Malum devlet hastanesi, ancak öğleden sonra bitirebildim işimi. Karnım acıkmış tabi, hemen bir sandiviç ve yeşil çayı hüplettim, girdim mutfağa. Evde sıfır yemek. Pırasa vardı ama canım zeytinyağlısını yapmak istemedi (her zaman zeytinyağlısını yapmışımdır, başka bir pırasa yemeği hiç denemedim). Mucver gibi birşey olmazmı acaba dedim ve açtım interneti varmış meğersem. Ben yıllardır eşime pırasanın sadece zeytinyağlısını yaparak pırasadan nefret etmesini sağladım ne yazık ki, hatta karnıbahardan da...

Pırasa Mücver :))

4-5 adet pırasa
2 adet yumurta
150-200 g kadar peynir ( tarifte beyaz peynir yazıyordu ama ben labne kullandım.)
Maydonoz
Aldığı kadar un
Tuz, karabiber, istenilen baharatlar ( ben kırmızı pul biber ekledim.)
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

- Pırasaları yuvarlak şekilde ince ince kesiyoruz ve bir teflon tencerede sularını çekinceye kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca malzemeleri bir güzel karıştırıyoruz ve yağlanmış bir fırın kabına yayıyoruz ( tarifte kızartma yapılmıştı ama ben kızartmayı tercih etmiyorum.) 200-220 derece fırında pişiriyoruz. Çok da lezzetli oluyor. Yerken aklıma un yerine mısır unu koyma fikri geldi, sanıyorum o da harika olur, en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum.

Hiç yorum yok: